Ballonnen aan zee – part 3

De laatste volle dag van de vakantie is aangebroken… Ken je dat gevoel? Je wil niet dat het voorbij gaat, je wil nog zo veel beleven en die laatste dag moet alle eerdere vakantiedagen overtreffen. Dat is precies wat we deden tijdens onze ballonnenvakantie in Cadzand-Bad.

De bucket list

Heb jij er ook eentje? Zo’n lijstje waar de dingen op staan die je zeker nog wil doen voor je oud en versleten bent en niet meer in staat bent om de Himalaya te beklimmen of uit een vliegtuig te springen? Ik heb er eentje, maar die gaat niet over tripjes naar de Zuidpool en bungee jumpen. Ik heb een ballonnen bucket list! Ik heb er in de afgelopen 14 jaar al heel wat punten van af kunnen strepen. Zo bezocht ik al twee keer ballonnenconventies in Amerika, liep ik in de canavalsoptocht in de prachtigste ballonnenkostuums en maakte ik jurken van ballonnen. Maar één ding, dat was er nog niet van gekomen: een motor maken. Nee, niet zo’n kleintje, maar een levensgrote waar je echt op kan zitten én het liefst ook nog mee de snelweg op kan. Maar laten we dat laatste maar even achterwege laten…

Hoe bouw je een motor van ballonnen?

Goeie vraag… Gelukkig hoef je niet altijd zelf het wiel uit te vinden en als je dat al gaat doen kun je dat het beste doen tijdens een conventie of zoals ik dat deed tijdens een vakantie met ballonvrienden. Gewapend met globale beschrijvingen, foto’s van collega’s die zich al eerder gewaagd hadden aan de opgave een chopper te bouwen en goede vriend Jürgen ging ik op onze laatste vakantiedag aan de slag. Samen met Jürgen, die gelukkig een beter inzichtelijk vermogen heeft dan ik weefde ik wielen, bouwde een motorblok, voegde alle andere essentiële onderdelen toe en warempel, een uur of 4 later stond er een echte motor, gemaakt van ballonnen! Wir haben es geschaft!

Fashionable ballonjurken

Ondertussen dat Jürgen en ik bouwden aan ons pronkstuk zaten de andere dames in huis ook niet stil. Onder leiding van onze eigen ballonjurken koningin Jacqueline werd er gewerkt aan een complete catwalk show. Jacqueline maakt – ja echt waar – voor ieder optreden een nieuwe ballonnenjurk waar ze in optreed als Clown Joepie. Met haar ervaring om binnen enkele uren een mooie ballonnenjurk te maken werd er de hele middag flink op-los-gewoven. Het resultaat waren prachtige ballonnenjurken waar je zo mee naar een feestje kon.

Verbeterpuntjes

Dan was er nog dat puntje van een dag eerder… Je hebt uren ballonnen geknoopt, met een prachtig luchtbed en sofa als resultaat en dan blijken ze niet zeewaardig te zijn. Het leverde hilarische taferelen op, maar het bleef bij Heidi en Irmgard toch knagen. Daarom gingen zij aan de slag met de ballonnensofa 2.0. Met kleinere ballonnen, meer ballonnen en geen dubbele, maar driedubbele knopen werd er een prachtig exemplaar gemaakt. Op de meubelboulevard zou deze geheid als zoet broodjes over de toonbank gaan. Maar… zou hij nu wel zeewaardig zijn?

Op naar zee

Motor gestart, modellen aangekleed en meubelbouwers klaar? Op naar het strand! Dat was weer een heel avontuur. Het was nog altijd mooi weer, dus al lopend door Cadzand-Bad waren we weer een toeristische attractie. De dames in hun jurken liepen als echte modellen en wuifden als de koningin naar alle voorbijgangers. Het was een prachtig gezicht! Aangekomen op het strand was het tijd voor een snelle apk-keuring van de motor. Maar alle vitale onderdelen bleken nog in goede staat en de reserveballonnen waren niet nodig. Met het zadel – een drumkruk ik goed voorbereid al online besteld had – maakte ik de motor compleet en was het tijd voor de fotoshoot. Het leverde waanzinnige plaatjes op. Bezoekers van het strand wisten niet wat ze zagen, een motor van ballonnen, dames in ballonnenjuken én die super coole bank. Zou hij blijven drijven?

Tijd om te relaxen

O ja, die bank. Zou het dit keer wel goed gaan? Jazeker! Sterker nog hij bleef drijven, je kon er zelfs een dutje op doen, al garandeer ik niet dat je Engeland ermee gehaald had. Na afloop van ons strandavontuur hebben er zelfs nog de nodige toeristen een ijsje op gegeten. Bij de lokale ijssalon hebben wij die avond nog genoten van heerlijk Italiaans ijs en de toeristen in Cadzand-Bad van de balloncreaties. Mijn motor fungeerde als fotobooth en de modellen poseerden in hun mooie jurken voor vele kiekjes. Een geslaagde afsluiting van een geweldige week in ons “Haus am Meer” en dat smaakt naar meer, volgend jaar gaan we zeker weer!

Extra links

Bekijk op de website van Jacqueline foto’s van haar ballonjurken.

Lees hier het bericht Ballonnen aan zee – part 1

Lees hier het bericht Ballonnen aan zee – part 2

 

Terug naar het overzicht
Open chat
1
🎈Heb je een vraag?
Hey hallo 👋 Wil je weten of ik beschikbaar ben of heb je een andere vraag? Stuur me een berichtje via WhatsApp voor het snelste antwoord.