Twist & Shout 2018 Las Vegas

Je bent nooit te oud of ervaren om te leren! Na al jaren lid te zijn van de United Twisters waar regelmatig lezingen en workshops zijn was het nu tijd om een stap verder te gaan. Het was tijd om een droom verwezenlijken! De Twist & Shout Balloon Convention is dé grootste conventie voor ballontwisters en ik was er dit jaar bij!

Op naar Las Vegas voor het grote avontuur! Ballonartiest van over de hele wereld reisden half januari af naar Sin City voor 5 dagen vol lessen, wedstrijden, shows, ballonnen, ballonnen en nog eens ballonnen.

Nog voor de conventie officieel begonnen was, had ik het tofste er al op zitten. Op de eerste conventie dag – die pas ’s avonds officieel begon – waren er enkele masterclasses te boeken. Bij Sam Cremeens werd een levensgrote motor gebouwd, de Japanner Takehiro Kai showde zijn signature Rose Column en Carolynn Hayman – bekend van Conrad the Unicorn – gaf een hands on masterclass waarin Taffy the Elephant tot leven kwam. Het was super tof om te zien hoe zo’n groot tweepersoons kostuum van 100% ballonnen tot leven kwam, maar ook leerzaam en inspirerend.

Het was meteen een gekkenhuis met op de eerste avond wedstrijden waarin de mooiste ballonfiguren in 3, 12 en op een haarband gecreëerd werden door iedereen die spontaal deel wilde nemen. Dit leverde de nodige hilarische taferelen op en zette de toon voor de rest van de avond. Vanaf 11 uur werd deze vervolgd met een heuse pyjamaparty. En ja, ik heb dus in mijn UNICORN pyjama en bijpassende sloffen door een casino in Las Vegas gelopen. Dat zorgde zelfs in Vegas – waar ze toch wel wat gewend zijn – voor de nodige verbaasde blikken.

De volgende dagen bestonden uit het bezoeken van lezingen en hands on workshops door ballonartiesten van over de hele wereld, het kennismaken met nieuwe technieken en van de ene verbazing in de andere vallen tijdens de shows in de avond, waarbij de jurken en kostuums die voor de diverse wedstrijden werden ingediend getoond werden. Natuurlijk had ik al veel voorbij zien komen op internet, maar het allemaal van dichtbij mogen bewonderen is toch wel erg indrukwekkend.

Het was nieuw voor mij, maar ik werd door alle creativiteit om me heen toch ook getriggerd een figuur in te dienen voor de sculptuur wedstrijden. Een kleine blauwe uil werd het.

Tijdens de laatste avond was er een groot galadiner waarbij de awards uitgereikt werden voor de wedstrijden. De kleine uil die ik gemaakt had viel weliswaar goed in de smaak bij de andere deelnemers en jury, maar bleek helaas niet spectaculair genoeg om mee in de prijzen te vallen.

Met deze avond werd een fantastische week afgesloten. Volgend jaar op naar Chicago voor Twist and Shout 2019!

 

Update: Tijdens de pyjamaparty heb ik nog een wandeling in Taffy the Elephant gemaakt. De video die ik maakte vanuit Taffy the Elephant tijdens de pyjamaparty is inmiddels viral gegaan op Facebook. In de video zie je ook nog een aantal andere kostuums die Carolynn Hayman tijdens de reguliere lezingen heeft gedoceerd.

Terug naar het overzicht
Open chat
1
🎈Heb je een vraag?
Hey hallo 👋 Wil je weten of ik beschikbaar ben of heb je een andere vraag? Stuur me een berichtje via WhatsApp voor het snelste antwoord.