Ballonnen aan zee – part 2

Er waren eens 8 ballonartiesten die op een woensdagochtend in het pittoreske Cadzand-Bad vol adrenaline wakker werden… Ja vol adrenaline van een eerste super toffe dag met onze paradijsvogels op het strand. Hoe konden we die dag nog overtreffen?

Uit de veren!

Al rond half 7 (normale tijd als moeder van een 4-jarige stuiterbal) werd ik met een heerlijk gevoel wakker. De nazomerzon sliep nog, maar ik was alweer klaarwakker. Dan maar uit de veren, zachtjes de trap af sluipen en een lekker stukje wandelen. Bij aankomst op het strand kwam de zon net op en je voelde aan alles dat het weer een warme mooie dag werd. Na een korte wandeling kreeg ik op een terrasje dat verrassend vroeg werd klaar gezet een heerlijke cappuccino en bij terugkomst in onze watervilla kon ik mijn collega’s verrassen met verse broodjes van de lokale bakker. Ja, ook ballonartiesten kunnen niet helemaal leven van de lucht.

Wat zullen we vandaag eens gaan maken?

De hersenspinsels van Ballonartiesten zijn soms moeilijk te volgen voor Dreuzels, maar zet ze bij elkaar en je krijgt de gekste dingen. Dat het mooi weer zou worden hadden we wel gehoopt, maar de opblaasbeesten om mee op de zee te dobberen hadden we thuis gelaten. Wat doe je dan? Dan maak je ze toch zelf? Op dag 2 gingen we dan ook gewapend met onze zelfgemaakte luchtbedden, opblaasboten en zwembanden richting strand. Ook dit keer trokken we onderweg weer veel bekijks met onze creaties. Je ziet niet iedere dag piraten inclusief eigen boot, palmbomen met apen en gigantische luchtbedden voorbij komen als je over straat of door je vakantiepark wandelt.

Tijd voor de grote test!

Aangekomen op het strand was het tijd om de zeewaardigheid van onze creaties te testen. Ik ging er maar gewoon volle vaart in en mijn piratenboot bleef – ondanks dat ik betwijfel of hij goedgekeurd zou worden door zelfs de minst betrouwbare Chinese keuringsinstantie – best goed drijven. Okay, toen ik erin ging zwemmen verdween drie kwart van de boot onder de golven, maar het ging in ieder geval beter dan met het prachtige luchtbed van Heidi en Irmgard. Ondanks dat het zeker twee lagen dik was en goed gevuld en geknoopt bleek dit iets minder goed bestand te zijn tegen het geweld van de branding. Op het moment dat ik even naar links keek zag ik Irmgard vol goede moed sprong achteruit maken om op het luchtbed te gaan liggen, maar twee tellen later was ze verdwenen…

Lachen om home video’s

Het leek wel een goocheltruc van Hans Klok en het bezorgde ons de slappe lach alsof we bij een voorstelling van Jochem Myjer zaten. Irmgard was dwars door haar prachtige luchtbed heen gezakt. Het filmpje had niet misstaan bij ‘Lachen om home video’s’ maar helaas, die video is er niet… Gelukkig kwam Irmgard gezond en wel weer boven, maar dit model luchtbed had dus nog enkele verbeterpunten. Maar we hadden nog een kans! Een echte sofa, die moet toch wel blijven drijven? Uhh, nee dus, ook Tine zakte dwars door haar creatie heen. Gelukkig was haar cocktailglas nog heel en hadden we nog een dag, en met 8 knappe ballonkoppen moet het toch wel lukken een zeewaardige versie van een luchtbed te maken?

Het was weer een te gekke dag die we afsloten met een heerlijk drankje bij zonsondergang en plannen makend voor onze laatste dag. Hoe het avontuur verder ging? Dat lees je hier.

Extra links

Lees hier het verhaal over onze paradijsvogels die we op dag 1 maakten.

Terug naar het overzicht
Open chat
1
🎈Heb je een vraag?
Hey hallo 👋 Wil je weten of ik beschikbaar ben of heb je een andere vraag? Stuur me een berichtje via WhatsApp voor het snelste antwoord.