Ballonnengekte in Blackpool

Wow! Hoe gaaf was dit! Ik zit nog volop na te genieten van mijn deelname aan de Blackpool Balloon Bash. Enkele weken geleden mocht ik samen met enkele Duitse collega’s afreizen naar de badplaats Blackpool voor de grootste ballonartiesten conventie van Engeland. Het waren 4 fantastische dagen vol hands on workshops, jammen, decoraties maken, wedstrijden, een talentenshow én ik heb er een nieuwe familie bij, de Balloon Bash familiy.

Na twee eerdere deelnames aan de Amerikaanse Twist and Shout Balloon Convention in Las Vegas en Louisville keek ik alweer uit naar de volgende editie in LA. Door de coronapandemie was echter al vroeg bekend dat een live conventie met deelnemers en docenten van over de hele wereld er niet in zat en lange tijd zag het er ook niet goed uit voor mijn trip naar Blackpool. Maar gelukkig ging dit feestje wél door! 🥳

Op Aswoensdag, met de carnaval – ook al zo’n onverwacht feestje dat wél door ging – nog in mijn bol stond ik op Eindhoven Airport om te vertrekken naar Manchester. Na een kleine vertraging – ze waren het vliegtuig vergeten vol te tanken 🤭 – kwam ik tegen de avond met de trein aan in Blackpool. Snel op naar het hotel waar oude bekenden en nieuwe vrienden me in de lobby al op stonden te wachten om samen een hapje te gaan eten. Een heerlijk weerzien was het!

Ondanks dat de conventie eigenlijk pas start op de vrijdag heb ik zelden een dag zo veel ballonnenplezier gehad als de woensdag tijdens het opbouwen van de decoraties. Mijn Londense collega Fiona Eagle had een prachtig ontwerp gemaakt van een grote onderwaterwereld en had de leiding over het project. Terwijl de decoratieprofessionals aan de slag gingen met het maken van de grote items, mochten wij los gaan met het maken van tientallen vissen, koraal en mijn favoriet van de dag: een zeester. 🦀 🐡 🐠Een beter begin van de conventie had ik me niet kunnen wensen.

Vrijdag tot en met zondag waren er workshops waarvan het vooral hele grote balloncreaties zijn die me bijgebleven zijn. De grootste was natuurlijk het Monster bird kostuum uit Glen LaValley’s les. Zo gaaf om weer eens een kostuum te mogen maken én er in rond te springen. Ook Darren Mortiboy’s auto, de walk-in unicorn van Cody Williams en Glen’s accordeon waren te gek om te maken. De unicorns hebben we nog uitgelaten op de boulevard van Blackpool om er vervolgens een papa die met zijn dochters voorbij wandelde heel blij mee te maken.

In de jamroom werden zoals altijd volop ideeën, technieken en verhalen met elkaar uitgewisseld. Ik vond dat het weer eens tijd was om een jurk te maken en laat er nu toevallig een paspop beschikbaar zijn in de jamroom. 2 jaar geleden had ik ook al een ballonnenjurk gemaakt voor de optocht waarin ik mee liep als ‘opgeblaoze kwien’. Dit keer wilde ik een hele andere stijl jurk maken, vrolijk en het voorjaar uitstralend. Na vrijdagavond en zaterdag tussen de lessen door heel wat uurtjes eraan gewerkt te hebben was mijn jurk zaterdagavond na de talentenshow klaar. Showtime! Niets leuker dan in je zelfgemaakte ballonnenjurk de dansvloer onveilig te maken! De filmpjes daarvan zal ik jullie besparen, ik ben geen danstalent. 😂

Na een lang weekend vol ballonen was de conventie zondag helaas alweer afgelopen. Samen met mijn Duitse ballonnenvriendinnetjes ben ik nog een paar dagen in Blackpool gebleven voor sight seeing en gezelligheid. Ik zal jullie niet aanraden om in maart naar Blackpool af te reizen voor vakantie, maar we hebben nog een paar dagen dolle pret gehad.

Blackpool Balloon Bash was te gek en zeker weten tot een volgende keer! 🤗

Terug naar het overzicht
Open chat
1
🎈Heb je een vraag?
Hey hallo 👋 Wil je weten of ik beschikbaar ben of heb je een andere vraag? Stuur me een berichtje via WhatsApp voor het snelste antwoord.