Wie is Tallie Twist?

Al 14 jaar professioneel ballonartiest

Tallie Twist is dan misschien wel een nieuwe naam, maar als Ballonnenclown Tallie en Ballonnenpiet treed ze al meer dan 14 jaar op door heel Limburg en daarbuiten. Ze is uitgegroeid tot een ballonartiest die bekend staat om haar creatieve en vernieuwde ballonkunstwerken. Na bijna 10 jaar was het tijd voor een nieuw typetje in de ballonnenfamilie, Ballonartiest Tallie Twist, speciaal voor de feestdagen en evenementen waar een clownspak een beetje gek staat.

United Twisters

Als lid van de United Twisters, dé Nederlandse vereniging voor ballonartiesten blijft Tallie Twist geïnspireerd om creatief en vernieuwend bezig te zijn. Meerdere keren per jaar komen de beste ballonartiesten van over de hele wereld naar hier om les te geven in de nieuwste technieken en worden er jamdagen georganiseerd. Het is enorm inspirerend om van deze superhelden, maar ook van Nederlandse collega’s te leren.

Internationale conventies

In 2018 en 2020 nam Tallie deel aan de Twist & Shout Balloon Convention in Las Vegas en Louisville. Tijdens deze conventie komen jaarlijks honderden ballonartiesten van over de hele wereld bij elkaar voor het volgen van workshops en masterclasses, en het deelnemen aan wedstrijden. In 2022 en 2024 nam ze deel aan grootste ballonnenconventie van Engeland, de Blackpool Balloon Bash. Naast het volgen van diverse workshops en masterclasses maakte ze ballonnenjurk in lentethema.

Prijswinnende kostuums

In 2018 nam ze voor het eerst deel aan de carnavalsoptocht in Roermond met een spectaculair kostuum geheel gemaakt van ballonnen. Met haar grote ‘Opgeblaoze Uul‘ won ze de eerste prijs. Ook de jaren daarna viel ze in de prijzen. In haar jurk, gemaakt van honderden ballonnen liep ze mee als ‘Opgeblaoze Kwien‘ en won ze de derde prijs. In 2020 liepen er 2 bijen mee in de optocht die zorgden voor de winst.  In 2021 nam ze deel aan de coronaproof editie van de L1 Einzelgängeroptocht als knuffelcactus. In 2023 won ze samen met haar zoontje Senna de eerste prijs als kip en kuiken en de Roermondse optocht, onder het motte: ‘Veer zeen d’r es de kippe bie’.