Wie is Tallie Twist?

Al 10 jaar professioneel ballonartiest

Tallie Twist is dan misschien wel een nieuwe naam, maar als Ballonnenclown Tallie en Ballonnenpiet treed ze al meer dan 10 jaar op door heel Limburg en daarbuiten. Ze is uitgegroeid tot een ballonartiest die bekend staat om haar creatieve en vernieuwde ballonkunstwerken. Na bijna 10 jaar is het nu tijd voor een nieuw typetje in de ballonnenfamilie, Tallie Twist, speciaal voor de feestdagen en evenementen waar een clownspak een beetje gek staat.

United Twisters

Als lid van de United Twisters, dé Nederlandse vereniging voor ballonartiesten blijft Tallie Twist geïnspireerd om creatief en vernieuwend bezig te zijn. Meerdere keren per jaar komen de beste ballonartiesten van over de hele wereld naar hier om les te geven in de nieuwste technieken en worden er jamdagen georganiseerd. Het is enorm inspirerend om van deze superhelden, maar ook van Nederlandse collega’s te leren.

Internationale conventies

In 2018 nam Tallie deel aan de Twist & Shout Balloon Convention in Las Vegas. Tijdens deze conventie komen jaarlijks honderden ballonartiesten van over de hele wereld bij elkaar voor het volgen van workshops en masterclasses, en het deelnemen aan wedstrijden. Met haar kleurrijke uil viel ze op tijdens de deelname aan de competitie voor kleine sculpturen, maar won ze geen prijs. Ook in 2020 neemt Chantal weer deel aan de Twist & Shout Balloon Convention.

Prijswinnende kostuums

Geïnspireerd door Carolynn Hayman – bekend van Conrad the Unicorn – nam Tallie na een masterclass kostuums maken tijdens Twist & Shout 2018 deel aan de carnavalsoptocht in Roermond met een spectaculair kostuum geheel gemaakt van ballonnen. Met haar grote ‘Opgeblaoze Uul‘ won ze de eerste prijs. Ook in 2019 viel ze in de prijzen tijdens de carnavalsoptocht. In haar jurk, gemaakt van honderden ballonnen liep ze mee als ‘Opgeblaoze Kwien‘ en won ze de derde prijs bij de ‘einzelgengers’.