Als knuffelcactus in de optocht

Na 3 jaar meegetrokken te hebben met de Remunjse Vastelaovesoptoch in mooie kostuums van ballonnen was er dit jaar natuurlijk de teleurstelling dat carnaval niet door kon gaan. Geen geschminkte gezichten, geen gezellige muziek en geen optocht… Gelukkig zijn er creatieve alternatieven en heb ik toch een optocht kunnen lopen, voor mijn eigen voordeur en helemaal coronaproof!

Met half vasten trekt jaarlijks de gezellige ‘Einzelgängeroptocht’ mooi Limburgs dorp. Helaas kon hij vorig jaar niet door gaan en ook dit jaar was het niet mogelijk een live editie te laten trekken. Gelukkig kwamen de mensen van L1 Televisie met een top alternatief: Einzelgängeroptocht ‘de Estafette’. Vier cameraploegen gingen langs bij de 80 deelnemers, die allemaal hun act uitvoerden voor hun eigen deur. Het gezin en de buren vormden, op afstand, het publiek. Van alle opnames is een mooie, afwisselende uitzending gemaakt die half vasten werd uitgezonden op L1.

Na me ingeschreven te hebben was het tijd om een kostuum te bedenken, mét actueel thema. Er is tijdens het brainstormen van alles voorbij gekomen van Langnek uit de Efteling die reikhalzend uitkeek naar het einde van de lockdown tot luchtkastelen en uiteindelijk mijn knuffelcactus. We missen het knuffelen allemaal natuurlijk en hoe leuk was het om daar op ludieke wijze op in te spelen met dit kostuum.

Twee weken voor de uitzending kwam een cameraploeg van L1 de opnames maken, bij ons thuis voor de deur. Super handig trouwens dat ik dit keer geen grootvervoer hoefde te regelen om het kostuum naar de start van de optocht te brengen. Pap, mam, de buren en natuurlijk Marc en Senna waren mijn publiek en ze klapten voor voor wel 100 man. Natuurlijk mist de gezelligheid van rijen dik publiek, maar wat was dit een leuk alternatief om aan deel te nemen!

Gisteren hebben genoten van de uitzending die boordevol zat met ludieke en creatieve acts vanuit heel Limburg. Heb jij de optocht nog niet gezien? Je kunt hem hier terug kijken via de website van L11 Alaaf.

Al vond ik het een zeer geslaagd alternatief, hopelijk kan ik volgend jaar gewoon weer meelopen in de Remunjse Vastelaovesoptoch en misschien ook wel met de Einzelgängeroptocht en dan wel live, in Klimmen, met heel veel publiek!

Terug naar het overzicht
Open chat
1
🎈Heb je een vraag?
Hey hallo 👋 Wil je weten of ik beschikbaar ben of heb je een andere vraag? Stuur me een berichtje via WhatsApp voor het snelste antwoord.