Blow Up: Ballonnengekte op RTL4

Hoe te gek is dit? Vanaf vrijdag 3 juni komt er een prime time TV-show op RTL4 waarin ze op zoek gaan naar de beste ballonartiest van Nederland: ‘Blow Up’! 🎈🎈🎈 Lego Masters vond ik al leuk maar dit is natuurlijk helemaal super tof! Ze beloven een programma waarin ‘hele werelden van ballonnen de studio zullen vullen’, ‘studio hoge dieren gemaakt worden’ en zelfs ‘high fashion creaties uit ballonnen getoverd worden’. Presentatoren Martijn Krabbé en Chantal Janzen heb ik in een filmpje op Instagram al met een gigantische climb-in ballon in de weer gezien en in de officiële promo zie je Chantal Janzen in een suikerspin-roze ballonnenjurk. Het beloofd heel wat! Ik kan in ieder geval niet wachten om te gaan kijken.

Sinds de bekendmaking van het programma wordt ik van alle kanten bestookt met Whatsapp berichtjes, Facebook tags en vragen tijdens optredens. ‘Heb je al gehoord van dat nieuwe programma op RTL4?’ ‘Hé, dat zou iets voor jou zijn, je zou mee moeten doen!’ En als toppunt mijn vader die gisteravond om 11 uur nog aan de lijn hing: ‘Chantal, je moet je nu gaan opgeven, er is een nieuw televisieprogramma en ze zoeken daar ballonartiesten voor!’ ‘Ja pap, ik heb er van gehoord, maar die ballonartiesten hebben ze al gevonden.’ 😉

Stiekem wist ik al maanden dat het programma eraan zat te komen. Maar ik zal jullie uit de droom helpen: Clown Tallie doet niet mee, al zou me dat natuurlijk super tof lijken! Ik ken wel degene die de creaties gaat beoordelen én 6 van de 7 deelnemers. Het ballonnenwereldje in Nederland is maar klein. 😄 De jury bestaat uit de in de in ballonnenland wereldberoemde Guido Verhoef en wekelijks wisselend gast-jurylid. Ik ontmoette Guido voor het eerst tijdens Twist & Shout in Las Vegas, als enige andere Nederlander op de conventie en 3 jaar geleden heb ik met hem en een team van collega’s de decoraties gemaakt voor de conventieruimtes van T&S in Louisville. Guido’s werk is echt ongelofelijk én het is een leuke kerel.

De deelnemers zijn oa. collega’s die ik ken via ballonnenvereniging United Twisters, zoals Ballonnenfee Pauline Biljard en Lesley van Eldijk die momenteel de rol van de Maartse haas speelt in de Efteling. Anderen heb ik ontmoet tijdens conventies of les van gehad zoals Wallie de Groote en Denise van Dooren. Echt super leuk dat er zo veel bekenden mee doen!

De deelnemers van Blow Up

Ik verheug me in ieder geval op de eerste uitzending van ‘Blow Up’ en wie weet komen er uit mijn hoge ballonnhoed de komende tijd ook nog wel wat bijzondere creaties in de vorm van ballonkostuums en ballonnenjurken. Het maken van kostuums en jurken blijft naast het optreden als ballonnenclown toch wel het mooiste wat er is. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden met ballonkostuums voor jullie evenement.

Benieuwd naar het werk van Guido Verhoef? Check dit filmpje over zijn werk en passie in één minuut.

Hieronder nog wat foto’s van toffe projecten waar ik aan meegewerkt heb en natuurlijk mijn leukste ballonkostuums.

Terug naar het overzicht
Open chat
1
🎈Heb je een vraag?
Hey hallo 👋 Wil je weten of ik beschikbaar ben of heb je een andere vraag? Stuur me een berichtje via WhatsApp voor het snelste antwoord.